Barion Pixel

A felújítás!

Horgászataink során rengeteg horgászfelszerelést fogunk, amit egy ideje elkezdtünk gyűjteni. Az iszap és a rozsda miatt nem nagyon tudjuk ilyenkor, hogy mi az, ami használható és mi az, ami nem.
Ezért mindent el kellett tennünk, hiszen csak a rozsdaoldás után látjuk mi maradt a fémrészekből. Most eljött az ideje, hogy elővegyük és megnézzük milyen kincseket sikerült fognunk.

Először be kell szereznünk néhány dolgot, hogy nekiláthassunk.
A szigetszentmiklósi horgászboltban kezdtünk ahol ismertük a tulajt, Jocót és tudtuk, hogy minden meglesz nála, amire szükségünk van. Vettünk hármas horgokat, twister gumikat és mini kulcskarikát. A többi dolgot a festékboltban szereztük be.

Szükséges dolgok a felújításhoz:

16 db twister gumik /960ft/
10 db hármas horgok /400ft/
10 db kulcskarika /250ft/
1L rozsdaoldó /520ft/
2db festék spray zöld, fekete /1200ft/
1 tekercs maszkolószalag /340ft/
1 lap csiszolópapír /150ft/
1 db körömlakk csillogós arany színben /400ft/

Összesen elköltöttünk 4220ft, de mindenből marad a legközelebbi felújításra is.

Szerszámigény:

Kombinált fogó vagy csípőfogó
Pici csavarhúzó lapos fejjel
Olló
Csipesz

Most, hogy minden meglett neki is állhatunk. Mivel eddig mindent gyűjtöttünk most ki kell válogatnunk mi az, amit érdemes rozsdaoldózni. Mikor ezzel végeztünk körülbelül a doboz tartalmának egy negyedét kiszedtük. Két órát vett igénybe mire a wobblerekről eltűnt a kosz és a rozsda. Mi is meglepődtünk mikor kivettük őket, hiszen rájuk sem lehetett ismerni. A horgokat cserélni kell, fogóval levágtuk a régieket és a kulcskarikák segítségével felraktuk az újakat. Az egyikre egy kis festés is ráfért, amit körömlakkal oldottunk meg.

Ezután a twister fejeket vettük ki a rozsdaoldóból és kezdtük a felújítást. Festeni fogjuk a őket, ehhez maszkolószalagot és zöld festéket használtunk. A száradási idő után csak ki kell vágni a fejeket és felfűzni rájuk a twister gumikat. A körforgókkal könnyű dolgunk volt, hiszen a legtöbb darabon csak horgot kellett cserélni és a régi megkopott festést pótolni, javítani vagy eltüntetni. A támolygók időigényesebbek voltak mivel a felületük visszafényesítése nem kis munka. Miután horgot cseréltünk, a régi réz darabokat egy csiszolópapír segítségével tisztítottuk meg. A dobozunkban már csak az etetőkosarak maradtak, amik most már hat órája áztak a rozsdaoldóban. Tiszták is lettek, így szárítás és zsírtalanítás után festhettük is. a fekete színt választottuk, hiszen ez hasonlít a legjobban az iszaphoz. Miután minden megszáradt kipakoltuk és számba vettük miket sikerült megjavítanunk. Egy kisebb horgászdobozt már összeállíthatunk belőle.

A végeredmény:
16 db twister /2560ft/
6 db támolygó villantó /3600ft/
5 db körforgó villantó /4000ft/
2 db wobbler /2000ft/
5 db hagyományos etetőkosár /950ft/
2 db rakéta etetőkosár /400ft/
4 db feeder etetőkosár /1520ft/
3 db drótelőke /360ft/
3 db gubancgátló cső /750ft/
1 db érfogó /2000ft/

Így a felújított horgászfelszerelés értéke 18140ft és mind ezt egy délután alatt sikerült megcsinálnunk. Most már a felszerelésünk meg van így mehetünk horgászni, és most a hagyományos horgászatra gondolunk!

Üdvözlettel:
Mágnes Horgász csapat

Érdekes Történetek

Ubi mágneshorgászat (1)
Interjú Jung László “Ubival” a mágneshorgászatról

Jung László, alias Ubi a TripMania YouTube-csatornájával lett ismert, több tízezer feliratkozója van. Imád BMX-ezni és különböző járgányokat építeni, de ami számunkra talán relevánsabb, hogy nagy mágneshorgász hírében is áll.