Barion Pixel
Ft
0

Kosár

0
Subtotal: Ft
Nincs termék a kosárban.

Mit rejt a szarvasi holtág mélye?

A következő horgászhelyünket kerestük mikor eszünkbe jutott, hogy sokszor jártunk már Békésszentandráson és Szarvason. Eddig átutazóban voltunk ott és csak a helyi sörfőzdénél álltunk meg. Egy alkalommal mikor ott voltunk, hallottunk egy városi pletykát, amiben azt mesélték, hogy egy bulizó társaság bicikliket dobált a le a hídról. Akkor még nem mágnes horgásztunk ezért nem foglalkoztunk vele. Érdemes lehet ide elmenni mivel pár kilométeren belül kettő település is van közvetlen a Holt-Körös mellett.

A szarvasi biciklik nyomában

Szarvason a 44es főút hídján kezdtünk. Sajnos, nagyon nagy a hajóforgalom, így onnan tovább kellett mennünk. Folytatáshoz egy stéget néztünk ki ahol már az első dobásnál egy három méteres csövet fogtunk. Az iszap elég vastag így jó pár percnek el kellett telnie mire újabb fogás került volna elő. Félóra horgászat után összegeztük a vizet és csalódtunk benne, rengeteg építési hulladékot fogtuk ahhoz képest, hogy a part ennyire rendezett. Sorban jöttek ki a betonvasak, fémcsövek, korlátdarabok és egy villás kulcs is.

Olyan érzésünk volt mintha a mögöttünk lévő egyetemi épület építésekor a felesleges dolgoktól itt szabadultak volna meg. Amennyire az időnk engedte a vizet átnéztük, és amit tudtuk kiszedtük, de ide sokkal többször eljöhetnénk, mire a parti részre azt lehetne mondani, hogy tiszta. Miután összepakoltunk magunk után, elindultunk Békésszentandrásra ahol a helyi sörfőzdében gyorsan átbeszéltük hol és hogyan folytassuk.

Elsőnek néhány tipikus horgászhelyet néztünk át. Itt a víz elég tiszta volt, ezért átmentünk a hídhoz, hogy utána járjunk, igaz-e a történet, amit hallottuk. A hídról nem tudtunk horgászni, mert fémcsövek is vezetékek mentek el a híd mellett, ami akadályozza a fogások kiemelését. Viszont a pillértől meg lehetett horgászni a vizet. Néhány dobás után meg is akadt a mágnes valamiben. Olyan volt, mintha kövek közé szorult volna, de néhány rántás után kimozdult az iszapból. Rádobtuk még egy mágnessel és partra emeltük az újabb biciklinket. Egy kereke hiányzott és vastag iszapréteg borította, de tényleg egy bringa volt. A híd egy másik részét is átnéztük, de néhány horgászfelszerelésen kívül nem fogtunk más és akadót sem találtuk.

A szarvasi holtág másik oldalra nem jutott időnk, így majd ha újra erre járunk, akkor meghorgásszuk.

Üdvözlettel:

Mágnes Horgász csapat

Érdekes Történetek

Ubi mágneshorgászat (1)
Interjú Jung László “Ubival” a mágneshorgászatról

Jung László, alias Ubi a TripMania YouTube-csatornájával lett ismert, több tízezer feliratkozója van. Imád BMX-ezni és különböző járgányokat építeni, de ami számunkra talán relevánsabb, hogy nagy mágneshorgász hírében is áll.