Barion Pixel

Mágnes horgászat – a víz alatti kaland!

mágneshorgászat víz alatt

Szigetszentmiklóson van egy bányató, aminek a vize elég tiszta ahhoz, hogy víz alatti felvételeket csináljunk a mágnes horgászatról. A tóról csak annyit tudunk, hogy mikor megszűnt a sóderkitermelés felparcellázták a területet és beépítették nyaralókkal. Egy részét kivéve, ami éppen tökéletes nekünk dobálgatni egy kicsit.

Körbe mindenhol nyaralók és stégek voltak, de mi inkább egy nádas részt választottunk a kezdéshez. A part és a horgászhelyek tiszták voltak ezért arra számítottunk, hogy a vízben kevés lesz a fogás, de mivel elég sokan horgásznak itt, biztosan találunk valamit. A felszerelésünk egy húszméteres kötél és egy gyorsan pirosra festett 160kg-os mágnes lett a jobb láthatóság miatt.

Hogyan is zajlott a mágnes horgászat?

Néhány dobással feltérképeztük a vizet és a legjobbnak a nádas melletti rész tűnt, ahol a part csak pár méter után mélyült. A szokásos apróságok mellett sok horgászfelszerelést találtunk, horgokat, etetőkosarakat és egy ólomból készült műhalat. Pár dolog után pedig fogtunk egy Zippo benzines öngyújtót, amit biztosan bánhat az, aki elhagyta. Az aljzat sóderes volt és nem iszapos, amit megszoktunk és nagyobb akadót nem is találtunk.

mágneshorgászat víz alatt

Viszont végre láttuk azt hogyan is mozog a vízben a kötélszívvel felszerelt mágnesünk. Láttuk, hogy hogyan tapadnak rá a fogások, hogyan ugrik át egy-egy nagyobb akadót. Ezek a felvételek csak az első próbálkozások voltak, de reméljük, hogy tetszik nektek.

Üdvözlettel:

Mágnes Horgász csapat

Érdekes Történetek

Ubi mágneshorgászat (1)
Interjú Jung László “Ubival” a mágneshorgászatról

Jung László, alias Ubi a TripMania YouTube-csatornájával lett ismert, több tízezer feliratkozója van. Imád BMX-ezni és különböző járgányokat építeni, de ami számunkra talán relevánsabb, hogy nagy mágneshorgász hírében is áll.