Egy régi széf és a kerékbilincs!

Jó pár horgászaton vagyunk túl és sok rész készült a csatornánkra, de eljött az a pillanat, hogy a jubileumi 10. videónkat felvegyük, a mi életünkben ez nagy dolog hiszen rengeteg munka van egy-egy részben. Tehát ebben az epizódban valami igazán jó és nagy dolgot kell fognunk úgy, hogy a hely kérdésében be kellett vetnünk a legjobbat. Olyan stéget választottunk ahol már horgásztunk és ott készítettük a harmadik részünket, de tudtuk, hogy a víz még sok mindent rejt, hiszen megfelel mind a három feltételnek, ami szükséges a jó horgászhelyhez, sokan megfordulnak ott, régóta áll a stég és a víz elég mély.

Szombat reggel a megbeszélt időpontban találkoztunk a parton így kezdődhetett is a horgászat bár minden ellenünk volt. Az idő szeles és borult, a kameránk lemerült és a tartalék kamera akkumulátora sem bírja sokáig, a pót memóriakártyák mind otthon maradtak. A legfontosabb résznél vagyunk a legfelkészületlenebbek. Viszont volt annyi előnyünk, hogy mikor legutoljára itt jártunk letapogattuk a vizet és megjelöltünk három nagyobb fém darabot. Akkor idő hiányában nem tudtuk kifogni őket, de majd most! Néhány dobás után valami érdekes akadt a mágnesre, először csak egy neon zöld színű pálcát láttunk, de ahogy közeledett kirajzolódott mi is az, fogtunk még egy horgászbotot. Az első kettő bottal ellentétben ez jobb állapotú, modernebb és tisztítás után újra használható lesz.

Ahogy tovább horgásztunk egy helyen tapadt a mágnes valamin, ami nem mozdult, már kezdtük azt hinni, hogy elakadt és nem fogjuk tudni kiszabadítani a felszerelést, amikor szép lassan megindult. Nagy erőre és kitartásra volt szükség ahhoz, hogy kihúzzuk a partig és kiemeljük végre. Gyorsan rájöttünk mi ez a nagy fém doboz, amit fogtunk, egy újabb széf. Láttuk, hogy nyitva van, de mind a ketten reméltük, hogy csak a korrózió nyomta szét a zárat és nyitotta ki az ajtót. Ha ez így lenne, akkor kincseket is rejthet, ezzel a gondolattal néztünk bele.

Sajnos egy halon kívül nem volt benne semmi, de nem adjuk fel, a következő széf már nem lesz üres! Az izgalom alább hagyott bár még álmodozva folytattuk a horgászatot. Szinte ki is lehetne találni mi volt a következő fogásunk, egy kuka, a horgászatok nélkülözhetetlen fogása. Tovább dobáltunk a harmadik akadót keresve, ami hamarosan meg is lett, a mágnes biztosan tartja és jött a part felé. Kiemeltük és letettük a stégre, néztük mi is lehet az. Találgattunk, kellett néhány másodperc mire rájöttünk, hogy egy kerékbilincset fogtunk. Sok mindent láttunk, de ilyet még nem, eddig úgy tudtuk, hogy ezt le sem lehet szedni a kocsiról. Valakinek azért sikerült és legjobbnak látta, ha a Kis-Dunánkban szabadul meg tőle. Erről már a rendőrséget is értesíteni kellett, hiszen a kerékbilincs eltávolítás és ellopása bűncselekménynek számít. Felhívtuk a legközelebbi kapitányságot ahol kételkedve, de hittek nekünk és kérték, hogy vigyük be hozzájuk.

Az őrsön meglepődtek a fogásunkon, hiszen még nem hallottak a mágnes horgászatról, de meg köszönték, hogy visszajuttattuk nekik.

Üdvözlettel:

Mágnes horgász csapat

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük