Barion Pixel

A 2021-es év 21+1 legjobb fogásai, avagy ezek „tapadtak rátok”

9. Bence Jenő Peitl év fogása 2021 mágneshorgászat

Gondoltunk egy nagyot, és Magyarország első mágneshorgász-versenye után rendeztünk egy kis mini online játékot is, ahol ’21-es év fogásait kerestük – a top fogásokat. A felhívásra Facebook-oldalunkon lehetett jelentkezni, a #meknetis2021 hashtaggel. Szerencsére tengernyi jobbnál jobb kép érkezett hozzánk, mi pedig összeültünk, mint a Jedi Rend, hogy kiválasszuk a legszuperebb fogásokat. 

Annyit elöljáróban elmondunk, hogy nem volt könnyű dolgunk. A rostálás sem ment könnyen, azonban a sorrend felállítása során már teljesen felsültünk, és nem tudtuk eldönteni, melyik képek legyenek a befutók. Ugyanis mindenkinek más és más szempontok számítottak fontosnak: nekem (Erik) például az, hogy a fogás különleges és ritka legyen, Dávidnak, hogy ő mit szeretne fogni és még sorolhatnánk. Úgyhogy nem tehettünk mást, elengedtük a szubjektív véleményeinket, és teljes mértékben Rátok bíztuk, hogy ki is legyen a befutó a 2021-es év fogásai házi versenyben. 

Nézzük őket, és emlékezzünk is meg a dicső fogásokról néhány mondatban!

#1 Incze Csaba fogása: egy barooomi nagy körfűrész

Csaba Erdélyből szállítja nekünk a jobbnál jobb fogásokat, a Mágneshorgász Facebook-csoportban is találkozhattatok már a képeivel. Látszólag lehet, hogy nem különösebben érdekes a fűrészlap, mint fogás – viszont ha közelebbről is megnézitek, akkor bizony feltűnhet, hogy a körfűrész van vagy 45-ös átmérőjű!

Mindezt Csabi egy kis, 380kg-os mágnessel vitte véghez, ami igazán figyelemreméltó teljesítmény, így ő szerezte meg az első helyet, gratulálunk neki! Incze Csabinak saját YouTube-csatornája is van, és több mint 52 ezer feliratkozóval büszkélkedhet.

  • 1. Incze Csaba év fogása 2021 2
  • 1. Incze Csaba év fogása 2021
  • 1. Incze Csaba év fogása 2021 3

#2 Móricz Zoltán fogása: egy nem akármilyen sisak!

Zoli szintén rendre megosztja velünk a fogásait Facebookon, nem tett másképp a verseny előtt sem (meg is szerezte ezzel a második helyet). Mágneshorgász-kollégánk Szombathelyen, egy csatornában érdekesebbnél érdekesebb dolgokat fog, például ezt a 35M Horthy légoltalmi sisakot. Gratulálunk neked is!

2. Móricz Zoltán év fogása 2021

#3 Potondi Miklós szintén egy háborús ereklyét fogott

Miklós egy II. világháborús, német gázálarc tartót fogott. Ami igazán különlegessé teszi, hogy egy ilyen vékony fém ritkán tapad meg, és még ritkább, hogy ilyen állapotban megmarad az utókornak. Egy igazi különlegesség kerülhet fel Miklós gyűjteményébe, szuper fogás, gratulálunk!

3. Potondi Miklós év fogása 2021

#4 Pribocsek Vilmos a negyedik helyre „tőr”

Vilmos szuper érdekes dolgokat fogott a Szabadság híd környékén, többek között egy, idézzük őt “egy vélhetően 2. világháborús pilóta tört”. Egy igazi történelmi darab!

4. Pribocsek Vilmos év fogása 2021

#5 Borbás Dávid nem mindennapi orosz ereklyére bukkant

Dávid egy orosz 23 mm-es WJA-23 automata ágyú egy darabját találta meg, amelyet a Il-2 repülőgép fedélzeti lőfegyverzeteként használtak. Nem tudunk mást mondani, mint hogy nagyon menő, és le a kalappal!

5. Borbás Dávid év fogása 2021

#6 Varga Erik, a nyolcadik mesterlövész

Erik egy igazi, vadnyugati fegyvert fogott, úgyhogy méltán csatlakozhat a hét mesterlövészhez. Bár kicsit rozsdás, látszik rajta, hogy nem egy mai darab. Gratulálunk, szép fogás!

6. Varga Erik év fogása 2021 mágneshorgászat

#7 Budavári Laci talán az egyik legősibb fogással büszkélkedhet

Lászlónak egy vélhetően 17. századi kalapácsfej tapadt a mágnesére, ami a korához képest nagyon szép állapotban van. Azért az idő vasfoga rajta is látszik, de elismerésre méltó kapás!

7. Budavári László év fogása 2021 mágneshorgászat

#8 Szeidl Jánosnak küldenénk szeretettel, az Omega – Petróleum lámpa című számát

János szilveszterkor egy igazán érdekes darabot emelt ki a vízből: a Krakenre egy petróleum lámpa teteje akadt, ami valószínűleg a XIX. század végéről, vagy a XX. század elejéről származhat. Tisztítás után nagyon szépen mutat, úgyhogy kijár neki is a taps.

8. Szeidl János év fogása 2021 mágneshorgászat

#9 Peitl Bence Jenőnek egy másik mágnes akadt a horgára

Hát, eljött ez az idő is… A Meknetis nagyjából 6 éve kezdte el meghonosítani a mágneshorgászatatot Magyarországon, most pedig már eljött az az időszak is, amikor mágneseket lehet fogni. Vajon mik tapadnak majd a mi gyerekeink mágnesére, 10-20 év múlva?

9. Bence Jenő Peitl év fogása 2021 mágneshorgászat

#10 Kovács Roland és az “ősi magyar jakuza kard”

Roland egy szép díszkardot fogott, de hogy hogyan, és miért került oda, azt teljes titok övezi. Gratulálunk, szép fogás!

10. Kovács Roland év fogása 2021 mágneshorgászat

#11 Besenyei Bálint, a revolverhős

Bálintnak Tahitótfaluban akad a horgára egy nagyon érdekes “revolver képződmény”. A pisztolyt valamikor réges-régen dobhatták a vízbe, a töltényeivel együtt egy zacskóban, ami az idő folyamán teljesen hozzánőtt. Így egy remek kis képzőművészeti tárgy képződött a folyóban. 

11. Besenyei Bálint év fogása 2021 mágneshorgászat

#12 Csima Benett egy iPhone-t “nyert”!

Benettnek egy régebbi, de nagyon szuper állapotban lévő iPhone akadt a horgára. A telefont megpróbálták leadni, de végül nem jelentkezett érte senki, így Benetté lett. Gratulálunk, szép fogás!

12. Benett Csima év fogása 2021 mágneshorgászat

#13 Gyurik Máté és egy hadseregnyi Makarov

Máté mágnesére egy csomó, 9 mm-es Makarov lőszer tapadt. Ami külön érdekes, hogy a lőszereket a tartójukkal együtt dobták a vízbe, és így is maradtak. 

13. Gyurik Máté év fogása 2021 mágneshorgászat

#14 Budavári Norbert László is egy szuper revolvert fogott

Lacinak egy erősen korrodálódott, valószínűleg XX. század eleji revolver tapadt a mágnesére – meglehetősen ritka és szép darab. Lászlóék természetesen bejelentették a rendőrségen a fogást, velünk pedig megosztotta a képeket, amit ezúton is köszönünk neki!

14. Budavári Norbert László év fogása 2021 mágneshorgászat

#15 Horváth László egy Citizen karórát emelt ki a vízből!

Lacinak igazán nagy szerencséje volt Szombathelyen, hiszen egy Citizen karórát sikerült a vízből kiemelnie, ami felújítás után nagyon frankón mutat (reméljük még jár, és az időt is hasonlóan jól mutatja).

15. László Horváth év fogása 2021 mágneshorgászat

#16 Szép Zoltán fogása, avagy a K-híd is tartogat még meglepetéseket

A K-hídnál már nagyon sokan megfordultatok, igazi kedvenc a fővárosi mágneshorgászok körében. Zoli Bulldog mágnesére egy érdekes tárgy akadt: egy 4 kg-os vasmacskát sikerült kihúznia, karabinerrel,és egy rozsdamentes lánccal, valamint kötéllel együtt. 

16. Szép Zoltán év fogása 2021 mágneshorgászat

#17 Erdős Csabinak egy horog akadt a horgára

Csabi mágnesére egy régi korrodálódott, kovácsoltvas vasmacska akadt, valószínűleg XIX. századi lehet. Nagyon szuper, és ritka fogás, köszönjük hogy megosztottad velünk!

17. Csabi Erdős év fogása 2021 mágneshorgászat

#18 Bence Sándor bombasztikus fogása 

Sándor egy bombajó fogással büszkélkedhet: egy felrobbant, hatástalan gránát szárny végét sikerült kifognia. Gratulálunk, nem mindennapi kapás!

18. Bence Sándor év fogása mágneshorgászat

#19 Mészáros Györgynek egy széf tapadt a mágnesére

György egy szuper széfet fogott ki, viszont a belseje üres volt. Reméljük azóta jobban van az ujjad!

19. Mészáros György év fogása 2021 mágneshorgászat

#20 Bereczki Bence szép kis gyűjteménye

Bence egy igazi, szuper gyűjteményt fogott ki, viszont külön felhívnánk a figyelmet a kép jobb oldalán pihenő, Tigris tank ágyú hüvelyére. Bámulatos fogás, a gyűjtemény egyes darabjait pedig már nálunk is megtekinthetitek a Camponai üzletünkben!

20. Bence Böröczki év fogása 2021 mágneshorgászat

#21 Tarján Norbert a fogásából akár autót is építhetne

Norbi valószínűleg egy illegális autóbontó nyomaira bukkanhatott, hiszen a mágnesére rengeteg autóalkatrész tapadt, ráadásul egy helyen. 

21. Tarján Norbert év fogása 2021 mágneshorgászat

+1 Csecsődi Attila egy almahámozó bicskával lett gazdagabb

Nem tudjuk, hogy ki, és miért indulhatott el egy ekkora haleffal otthonról, vagy hogyan kerülhetett a vízbe, mindenesetre úgy tűnik, miután a késsel kinyitotta a babkonzervet, emberünk mindkettőtől megszabadult. Gratulálunk Attila, reméljük a konzerv után megvolt az 5 fekvő!

22. Csecsődi Attila év fogása 2021 mágneshorgászat

A ‘21-es 21+1-es gyűjtés végére értünk. Reméljük ti is annyira élveztétek a képeket, mint mi amikor nézegettük őket. Szerintem szuper, hogy minden képhez egy-egy sztori tartozik, és minden kifogott tárgy mögött ott van egy egész történet. Már csak ezért is megéri mágneshorgásznak lenni. 

Érdekes Történetek

Ubi mágneshorgászat (1)
Interjú Jung László “Ubival” a mágneshorgászatról

Jung László, alias Ubi a TripMania YouTube-csatornájával lett ismert, több tízezer feliratkozója van. Imád BMX-ezni és különböző járgányokat építeni, de ami számunkra talán relevánsabb, hogy nagy mágneshorgász hírében is áll.