Gépfegyvert fogtunk – Scorpion VZ61

Sokszor mondtam már, hogy visszamegyünk a Dunaharaszti hídhoz, mert ott még van valami a vízben. Rengetegen horgásznak ott és mi is többször átnéztük a hidat és a környékét, de fogás nélkül még nem jöttünk haza. Ennek oka, hogy a biciklik és az egyéb tárgyak rétegesen helyezkednek el az iszapban és a kifogásuk rétegről-rétegre történik. A hétvégére Gergő barátommal és Rékával beszéltem meg a pecát.

A felszerelésünk egy 300kg-os és egy 400kg-os tartóerejű mágnesből állt. Horgásztunk már ezzel a két mérettel is elég sikeresnek bizonyultak olyan helyeken, ahol a víz lehorgászottnak számít. A hídnál a motor kifogása óta nem jártunk, de akkor a Dunaharaszti oldal tűnt sikeresebbnek, így most is ott kezdtük. Gergőnek volt egy ötlete, hogy milyen módszerrel fog horgászni a 300kg-os mágnessel. A terve a következő volt: a sodrást kihasználva a felszerelését beúsztatja a híd alá és onnan visszafelé húzva tapogatja át az iszapot. Mi mindig a korlát alatti és előtti részeket néztük át, így ez a technika az első egy-két dobás után meghozta a sikert. Én még csak éppen, hogy csak bevizeztem a mágnesem már hallottam is tőle, hogy meg van az első fogása. Ahogy feljebb húzta láttuk, hogy a nap első fogása egy gyerekbicikli.

Pár fénykép és folytattuk a horgászatot a beúsztatós módszerrel. Gergő újabb akadót talált, ami valószínűleg egy újabb bicikli lesz, mivel rengeteg küllő volt a mágnesen. Hiába használunk extra erős mágneseket a bicikli olyan régen lehetett a vízben, hogy csak kisebb darabokat tudtunk letörni róla. Húsz perc után már megtudtuk emelni és az iszap legnagyobb részét lemozgattuk, viszont a próbálkozások közben rengeteg törmeléket szedtünk össze, így a mágnest egy-két percenként kikellett emelni és letisztítani. Egy ilyen kiemelésnél a 400kg-os mágnesen már felhúzás közben valami furcsa dolgot láttunk, az utolsó fél méteren már tudtuk, hogy egy géppisztolyt fogtunk. A néhány másodperces sokk után nevetésben törtünk ki, ilyet még nem láttuk és hihetetlen, hogy sikerült megfognunk. Tár nem volt benne és teljesen össze volt rohadva, legalább 5-10 éve vízben lehetett, de ettől függetlenül úgy döntöttünk, hogy indulunk vele a rendőrségre leadni. Összepakolunk és mehetünk is, de egy mágnes még a vízben volt a feltételezett bicikli felett. Szerencsére vagy épp a szerencsétlenségünkben beleakadtunk a kötél felhúzása közben, de úgy, hogy nem bírtuk kiszabadítani. Nem volt más választásunk, mint egy másik mágnessel is megfogni és partra emelni. Közben egy kisebb tömeg gyűlt körénk és drukkoltak, hogy sikerüljön, ami a biztos fogásnak köszönhetően sikerült is. Gyorsan készítettünk néhány képet, összepakoltunk és indultunk a rendőrségre.

Útközben már telefonáltunk, hogy készüljenek ránk és ne lepődjenek meg, ha hárman besétálunk egy géppisztollyal. Az őrsön a leadásnál kiderült, hogy a helyzetet bonyolítja az, hogy ebben az esetben egy minősített lőfegyverről van szó, így egy fegyverszakértőnek meg kell vizsgálnia. Amíg ez megtörténik addig, hazamehetünk, de később vissza kell mennünk a jegyzőkönyvek miatt. A rendőrök nagyon segítőkészek és korrektek voltak még az is felajánlották, hogy visszahoznak egy járőrautóval, bár most ezzel a lehetőséggel nem éltünk. Későn lett meg a szakértői vizsgálat, de mi szerettünk volna minél előbb túlesni ezen, így még este bementünk. A lefoglalásnál és a vallomástételnél is rendesek voltak és nem kezeltek bűnözőként, ahogy ezt néhányan gondolták. Este 11:30-kor végeztünk mindennel és indulhattunk haza magunk mögött tudva ezt az izgalmas napot.

A fegyver leadásával kapcsolatban szeretnénk reagálni néhány hozzászólásra:

Miután a képet és a videót kiraktuk az oldalra rengeteg hozzászólás érkezett. Volt köztük hasznos, építőjellegű, rosszakaró és a földtől teljesen elrugaszkodott is. Volt köztük néhány troll és kanapéhúszár, akik mindent jobban tudtak másoknál, de még rendőrségen sem jártak soha. Ha valaki ilyen tárgyat talál, akkor mindenképp le kell adni a rendőrségen, ha megtartja, akkor lőfegyverrel való visszaélés miatt indíthatnak eljárást ellene. Leadásnál nem kezelik bűnözőként, nem akarják meghurcolni és nem gyanúsítottként kezelik, egyszerűen tanú lesz. Nem kell hónapokig rendőrségre járni és nem keresnek lőpornyomokat senki kezén. Azzal, hogy mi a fegyvert lemostuk nem tüntettünk el semmilyen nyomot mivel már évek óta iszapban feküdt. Maga a fegyver használhatatlanra rohadta vízben, nem lehet és nem is kell alkatrészenként megtisztítani és működésre bírni. Ha valaki ilyen dolgot fog akkor azonnal értesítse a rendőrséget és az elszállítást, beazonosítást bízzuk rájuk.

UI:
A fogáson felbuzdulva másnap Balázzsal visszamentünk a zuhogó eső ellenére a hídhoz. Mivel gyorsan átáztunk teljesen nem töltöttünk sok időt ott, de egy biciklit ismét sikerült fognunk.
Még visszamegyünk a Dunaharaszti hídhoz mert van ott még valami a vízben.

Üdvözlettel:
Erik, Gergő és Réka

Érdekes Történetek

mágneshorgászat_1
Mi is az a mágneshorgászat?

Ahogyan az egy ilyen típusú webshopnál lenni szokott, a Meknetis mágneshorgászat is egy szerelemprojektből nőtte ki magát.

Scroll to Top