Gyalog érkeztünk, biciklivel távoztunk!

Mivel elkészült a jubileumi 10. részünk és közeleg az év vége ezért úgy gondoltuk, hogy nosztalgiázzunk egy kicsit milyen is volt ez az idény. Sok idő eltelt mióta elkezdtük és sok horgászaton vagyunk túl, de csak szép lassan jöttünk rá, hogy milyen mágnesekkel hol érdemes horgászni. jött az ötlet, hogy vegyük fel a horgászatainkat és töltsük fel őket az internetre, hogy megmutassuk, milyen dolgokat lehet fogni. Kezdetben a telefonunkkal és egy átalakított szelfie bottal jártunk és ezzel vettük fel a részeinket.

Így egy pénteken munka után elindultunk ketten egy jót horgászni a szigetszentmiklósi hajókikötőbe. A móló üres volt ezért neki is kezdhettünk, a víz mély, a sodrás erős, a legjobb döntésnek a 100kg-os mágnes tűnt a horgászathoz. Dobálgattunk, de nem sok sikerrel, kell egy kis idő mire elindulnak a fogások és itt ez duplán igaz mert víz tényleg mély. Végre megakasztottunk valamit, nehezen, de jött a part felé, egy kuka volt az, de kezdetnek ez is megteszi. Közben jöttek a szokás apró dolgok, woblerek, gumihalak, etető kosarak. Megint akadt valami nagy a mágnesre és már felénk siklott az iszapon, még egy kuka. Itt azért már elkezdtünk gondolkozni, hogy miért is van ennyi kuka a vízben, hiszen csak a parton tudják ellátni a feladatukat. Ahogy jöttek a fogások úgy jöttek a nézelődök is, érdeklődtek kérdezgettek mit csinálunk, mi is ez a fajta horgászat. Készségesen válaszoltunk minden kérdésre és segítettünk a gyerekeknek, hogy kipróbálhassák. Közben találtunk valami nagyobb dolgot, amit ugyan fog a mágnes, de nehezen jön és lecsúszik róla. Ilyenkor nincs más választásunk, mint folyamatosan rádobni és biztos fogást találni a tárgyon. Mivel két mágnessel horgásztunk sikerült hamar megakasztani és megmozdítani és már húztuk a part felé, izgultunk. Nagy fogást reméltünk, hiszen tömeg lett körülöttünk és nem akartunk csalódást okozni nekik, szerencsénk lett, egy biciklit fogtunk. A mágnesek fogták, a vízből a kormány már kilógott csak ki kell emelni, viszont ez a legnehezebb rész, hiszen a vízben minden könnyebb. Ahogy emeltük be is következett, amitől tartottunk, vissza esett és elmerült. Kezdhetjük elölről, keresés közben fogtunk még egy kukát. Meg van a harmadik, itt határoztuk el, hogy mostantól versenyezni fogunk ki fogja a többet. Tovább próbálkoztunk és újra sikerült megakasztani a biciklit, de most a kiemeléshez segítséget kértünk és egy plusz kötéllel sikerült a mólóra emelni.

A Csepel bicikli gyár egyik ékes darabját sikerült megfognunk, igaz hogy ütött kopott és a rozsda is kikezdte már de nagy élmény volt megfogni, örültünk neki. Ezzel a fogással zártuk is a horgászatot, a kukákat vissza állítottuk a helyükre a szemetet eltakarítottuk és elindultunk biciklivel haza.

Üdvözlettel:

Mágnes horgász csapat

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük