Hogyan válassz Horgász Mágnest

Rengeteg horgász mágnes létezik, ezek mind formában, méretben és tartóerőben eltérnek, így kiválasztani a megfelelőt nem egyszerű. A mágneshorgászat egyre kedveltebb szabadidős tevékenység, hazánk folyói és tavai pedig ideálisak a vízi kincskereséshez. A vásárhely24.hu is cikkezett arról, hogy a Kurca folyóra is milyen sokan járnak ki, hogy horgász mágnessel fogják ki a folyó kincseit.

Alapvetően három típusú horgász mágnest különböztetünk meg:

  1.  fentről rögzíthetőt,
  2.  az oldalról rögzíthetőt,
  3.  a kettő keverékét.

Minden kivitelnek megvannak az előnyei.

A fentről rögzíthető mágneseket tapogatásra, mártogatásra használhatjuk, illetve a keresőbotos horgászatnál is ezeket használjuk. Ennél a típusnál nem jelent hátrányt, ha a mágnest az oldalán húzzuk, mivel a fémtárgy felett elhaladva ráfordul arra. Ennél a kivitelnél még előnyt jelent, hogy az iszapban sokkal mélyebbre haladhat egy húzásnál.

Az oldalt megkötött mágnes előnye, hogy az aljzattal párhozamosan húzva a legapróbb fogásokat is megtalálja és megtartja. Egy adott területet gyorsabban és alaposabban lehet átnézni, így a lehalászott részeken is talál fogást. A megfelelő felszerelés kiválasztásánál a meghorgászni kívánt helyet kell alapul vennünk. Akadós terepen, felderítésre a kisebb mágneseket érdemes használni, viszont az iszapos helyekre a közepes méretűek a megfelelőek. A lehalászott, gyorssodrású vizeken pedig a nagyméretűek jönnek jól.

A mágneshorgászat legális tevékenység, viszont egyes tárgyak – robbanószerek, vagy annak tűnő tárgyak – megtalálásakor haladéktalanul értesítenünk kell a helyi rendőrséget, vagy az illetékes önkormányzat jegyzőjét. Erről bővebben a Háború Művészete oldal is írt.

Fentről rögzíthető verzió

Fentről-oldalról rögzíthető verzió

Nézd meg összes termékünket kategóriák szerint

Scroll to Top