Barion Pixel

Horgász felszerelést fogtunk: horgok, ólmok, villantók

Horgász felszerelést fogtunk 2

Horgászataink során sok nagy és érdekes dolgot fogunk, amiről be is számolunk nektek, de mi van a kisebb dolgokkal? Mi van azokkal, amikről mindig írunk „kezdetben csak az apróságok jöttek” vajon mik lehetnek ezek? Például horgász cuccok ezrével.

Sok kicsi sokra megy?

Milyen apróságok akadnak rá horgász mágnesünkre? Legtöbbször söröskupakok, konzerves dobozok és fém törmelék, de akadnak köztük értékesebb darabok is. Aki horgászott már, az tudja, hogy nem egy olcsó sport, hiszen megkérik a felszerelések árát, amit egy akadós parton könnyen ott lehet hagyni. Sokszor fogunk még használható dolgokat, amiket egy kis tisztítás után újra csatarendbe lehet állítani. Így már egész kis készletünk gyűlt össze felszerelésekből: horgokból, etetőkosarakból, villantókból.

A következő részünkben bemutatjuk, hogy egy jól kiválasztott helyen mennyi beszakított szuper felszerelést lehet fogni. Kezdetben olyan vizet kell keresni ahol nagyon sokan a horgásznak és rengeteg az akadó, hínár, sás és nádtorzsa. A szigetszentmiklósi Kis-Duna parton van is egy ilyen stég annyi plusszal, hogy még kettő csónakot is elsüllyesztettek haltartásnak. Gyerekkorunkban sokat jártunk ide és sajnos sikerült is pergetés közben itt hagynunk néhány villantót. Ideje, hogy visszaszerezzük ezeket!

Horgász felszerelést fogtunk

A horgász felszerelés nyomában

Mikor leértünk a partra üres volt a stég, így hát kamerák ki és kezdődhet a kincskeresés. Ilyenkor nem a szokásos módszert használjuk, nem kezdünk el nagyobb fém dolgok után pásztázva dobálni, inkább centiről-centire haladunk végig a teljes vízterületen. Először mindig a stég előtti részt kell átnézni, hiszen ha valami beleesik a vízbe akkor az ide kerül. Most is így tettünk és nem sokára elő került kettő bottartó és egy háromlábú horgászszék. Jó kezdet, de ideje lenne megfogni a hőn áhított horgász felszerelést.

Ehhez a vízben lévő akadókat kell megtalálni mivel ezek, rejtik azt, amit keresünk. Ha iszapban húzzuk, akkor a mágnes könnyen jön, ha hínárban, akkor nehezen húzható, ágak között érezni lehet, ahogy azok eltörnek és tovább engedik a felszerelés, ha pedig kopogva jön, akkor onnan gyorsan húzzuk ki, mert azok kövek. A kövek között könnyen elakad a mágnes és csak igen nehezen lehet kiszabadítani.

A stég két széléről indultuk befelé pásztázva, gyorsan meg is lettek az első akadók, egy hínáros részről néhány műcsali került elő. Közben Magnet Ladynek is szerencséje volt, hiszen egy víz alatti bokrot sikerült találnia, amiben bővelkedtek a fogásokban. Szereztünk néhány szép körforgót és etetőkosarat. Ezeket több okból is jó kifogni, de abba mind egyet értünk, hogy a vízben semmi keresni valója az ólomnak. Tovább horgásztunk és a mágnes megakadt valami nagyon, elindult, jött felénk a szokásos módon és itt már tudtuk, hogy mi is lesz az. Ismertük ezt a fogást, hiszen nem először találkozunk vele annak ellenére is, hogy nem egy őshonos fajról van szó. Ahogy húztuk feljebb és kezdett a zöld lyukacsos oldal kirajzolódni már tudtuk, hogy egy újabb kuka az. Mi is lenne velünk ha nem fognánk minden alkalommal egyet…

Folytattuk a horgászatot, hiszen a vízterület egy részét még nem sikerült meghorgásznunk. A hínároson tovább haladva ismét akadt valamin a mágnes, megfogta, megmozdította, de amint húzni kezdtük lecsúszott róla. Mikor a mágnest megnéztük piros fémdarabok voltak rajta, kezdett érdekelni mi is lehet az. Tovább próbáltuk és a harmadik ilyen játékra a mágnessel együtt elindult a part felé a titokzatos tárgy. Stégre emelés után láttuk, hogy egy lábost az, bár, hogy hogyan kerülhetett a vízbe elképzelésünk sem volt. Később egy tésztaszűrő is előkerült, így teljes lett a konyhafelszerelésünk.

Horgász felszerelést fogtunk 2

Lassan elértünk középre, a vizet teljesen áthorgásztuk és rengeteg dolgot fogtunk. Sikerült egy újabb adag felszerelést találnunk, így összecsomagoltunk és elindultunk haza, hogy legyen még időnk megtisztítani őket.


Üdvözlettel:
Mágnes horgász csapat

Érdekes Történetek

Ubi mágneshorgászat (1)
Interjú Jung László “Ubival” a mágneshorgászatról

Jung László, alias Ubi a TripMania YouTube-csatornájával lett ismert, több tízezer feliratkozója van. Imád BMX-ezni és különböző járgányokat építeni, de ami számunkra talán relevánsabb, hogy nagy mágneshorgász hírében is áll.