Barion Pixel

Horgász mágnessel halat fogni?

Horgász Mágnessel halat fogni

Szigetszentmiklós, kis-Duna part, 30 fok. Igen, egy újabb mágneshorgászat vette kezdetét, nem sokkal az előző kalandunkat követően. Most nem stégekről dobáltunk, hanem a part mentén haladva, bízva abban hátha megtaláljuk Ponce de León kelyheit, plusz szerzünk pár csepp szirén könnyet és meg is van az örök fiatalság receptje. Még nem áruljuk el, hogy sikerült-e, a bejegyzés végén kiderül.

Horgász Mágnessel halat fogni

Tehát, haladva a parton, pár dobálgatást követően az első eredményesnek mondható zsákmány egy biciklihajtó fogaskerék. Gondoltuk, ha már ez megvan, itt lesz a többi része is. Hamar bebizonyosodott, hogy tévedtünk, mivel több tonna szög után se találtunk más alkatrészt. Egy arra járkáló ember, látva mennyi szöget fogtunk, oda jött hozzánk, megkérdezte mit csinálunk, majd elmondta, hogy itt hajót építettek néhány éve. Osztottunk, szoroztunk, mennyi szög kellhet egy kisebb hajó megépítéséhez. Arra jutottunk, körülbelül a szögek 25% már az építésnél kihullott, így gondoltuk messzire nem juthatott, hát menjünk, fogjuk ki. Ugye 50-50% volt, hogy merre induljunk, de sajnos egyik irányba se jártunk sikerrel.

Horgász Mágnessel halat fogni 2

A szögek után mást is kihorgásztunk!

Múlt az idő, a délutáni perzselő napsugarak már csak csiklandozták bőrünket, tudtuk, lassan lejár az idő, de egy utolsó említésre méltó fogás még váratott magára. Bedobtuk hát a horgász mágnest, olyan messzire hogy a 10m-es kötél teljesen kifeszült, majd nagyot csobbant a vízben. Kihúzás közben érezhető volt, hogy egy nagy fogásra akadtunk. Nagyjából 6m-re volt tőlünk a zsákmány, de egyre-egyre csökkent a távolság. Ahogy közelítette a víz felszínét, kezdett kirajzolódni kerek alakja, viszont tippelni se tudtunk mi lehet az. Kiemelve a partra is kellett pár másodperc mire dekódolta az agyunk az információt, hogy ez egy mosógépdob lesz. Eleve meglepő volt kihúzni a kis-Dunából egy mosógépdobot, viszont amikor kinyitottuk akkor ért minket igazán a meglepetés. A bejegyzés címéből már sejthető, hogy mit találtunk, de azért leírjuk: halat.

Horgász Mágnessel halat fogni 3

Kiszedtük a kis fickót a dobból, lemostuk, egy gyors sztárfotó, majd útjára engedtük börtönéből. Hálásan integetett a farkával, amikor bevetette magát a mélybe. Habár kelyheket illetve szirén könnycseppet nem is találtunk, egy életet viszont megmentettünk, ezzel a gondolattal búcsúzunk!

Horgász Mágnessel halat fogni 4

Üdvözlettel,

Mágnes Horgász csapat

Érdekes Történetek

Ubi mágneshorgászat (1)
Interjú Jung László “Ubival” a mágneshorgászatról

Jung László, alias Ubi a TripMania YouTube-csatornájával lett ismert, több tízezer feliratkozója van. Imád BMX-ezni és különböző járgányokat építeni, de ami számunkra talán relevánsabb, hogy nagy mágneshorgász hírében is áll.