Barion Pixel

A Bulldog nem lesz boldog: itt az új kihívó, a Kráken horgászmágnes

kráken horgászmágnes borító(2)

Örömmel tudatjuk, hogy újabb taggal bővült a Meknetis-család. 990 grammal, 30 mm-es magassággal megérkezett hozzánk a “pici” Kráken horgászmágnes. Anya és apa is jól vannak, a baba pedig tapad. Eltelt egy kis idő már azóta, hogy Gyula mágneshorgász-társunk tesztelte a Bulldogot. Szerencsére a „kis dögöt” sokan örökbe fogadtátok, viszont éreztük, hogy még mindig van hova fejlődni. Úgyhogy csendben fogtuk magunkat, visszavonultunk a boszorkány konyhánkba, ahol megszületett a Kráken.

Habár csápjai nincsenek, mégis mindent magához tapaszt, ahogy azt Pali élménybeszámolójából megtudhatjátok majd. Na de mielőtt belevágnánk, nézzük meg, miből élünk!

Tapadós, mint egy dalszöveg

A Kráken némileg nagyobb a Bulldognál, habár a 70-es átmérőjű mágnes nem számít a legnagyobbnak, sokkal inkább a felső-közép kategóriába esik. Viszont, ami tényleg különlegesség teszi, az a jelenlegi legmagasabb fokozatú, N52-es neodímium mágnes. Ugyanezzel a mágnessel találkozhattatok már a Bulldogban is, viszont a Kráken oldalankénti 330 kilogrammos tapadása túltesz a társán. 

Ami miatt ez a mágnes picit különc, hogy az acéltokban tömb mágnes helyeztünk el, aminek köszönhetően messzebbről is megérezhetőek a vele a tárgyak. Úgy éreztük tehát, hogy sikerült valami olyat alkotni, ami nemcsak felér a Bulldoghoz, de túl is szárnyalja azt. És miután, mint Frankenstein szörnye, életre kelt a művünk, oda is adtuk Palinak, hogy tesztelje nekünk.

kráken horgászmágnes (1)

A hétpecsétes titok

Palinak úgy adtuk át tesztelésre a Kráken horgász mágnes szettet, hogy cserkész becsszóra megesküdött, őrzi a titkát és nem mutatja meg országnak-világnak, Facebooknak és Instának. Mindez márciusban történt, szóval minimum fél évet nyüstölte horgászmágnest. Mielőtt még rátérnénk a tényleges tesztre, egy fél pillanatra meg kell állnunk, hogy egy picit kontextusba helyezzük a következő bekezdésben szereplő adatokat. A Bulldogos cikkben ugyan már említettük, de itt is ki kell emelni: nem minden a horgászmágnes erőssége, sokkal fontosabb a technológia.

Palinak volt már dolga 670-es és 888-as mágnessel is, ehhez képest a Kráken horgászmágnes meglehetősen karcsú, oldalanként csupán 330-as tartóerővel rendelkezik. Mégis sokkal jobb tapadást biztosít, mint a fent említett másik két, névleg magasabb tartóerővel rendelkező mágnes. Szóval Pali fél évig tesztelte, nyüstölte a terméket: használta a Nagy-Dunánál, a Rákos-pataknál, a K-hídnál, Tahitótfalunál és még temérdek más helyen.

“Szuperül lehetett vele érezni a távolabbi dolgokat, és ami még jobb, az iszap alatti tárgyaknál is volt húzása. Volt, ami olyan mélyre süllyedt, hogy ásóval kellett kiásnom, a Kráken mégis megérezte” – mesélte lelkesen Pali. – “Csináltam vele egy tesztet, hogy hány 100-as mágnest lehet rátapasztani anélkül, hogy leessenek. 3 darabot is simán elbírt.”

Persze a képek, és a fogások többet mondanak 1000 szónál. Nézzük is meg őket!

Mit sikerült fogni a Kráken horgász mágnes szettel?

Fél év alatt Pali számtalan tárggyal tehermentesítette a hazai vízállományt, kihalászott többek között:

  • egy TT Tokarevet,
  • egy marok lőfegyvert (természetesen mindkettőt leadta a rendőrségen, hiszen ilyenkor ez az eljárás),
  • egy DVD-lejátszót,
  • nagyon helyre kis lábasokat,
  • kézi súlyzót,
  • ollót,
  • drótvágót,
  • evőeszközöket,
  • gereblye fejeket,
  • és egy csomó meghatározhatatlan fémhulladékot.

Ja, és majdnem kihagytuk, hogy Hamupipőke tompákáját is sikerült kifognia.

kráken horgászmágnes (1)

Pali egyébként a mágneshorgász-versenyen is megjáratta a Krákent: a felnőtt egyéni, saját felszereléssel induló mezőnyben első helyezést ért el. Szó szerint mindent is sikerült kipecáznia, talán csak egy dolog maradt a tóban. (Egyébként, ha még nem olvastátok el az élménybeszámolónkat a versenyről, akkor kattintsatok ide: érdemes, mert nagyon szuper hangulatú kis rendezvény volt, és bizony lesz is folytatása.)

De mi történt fél év alatt a mágnessel?

Pali nem finomkodott a Krákennel, március óta rendesen megjáratta, és különösebb karbantartást sem végzett, elmondása szerint viszont a mágnes így is olyan volt, mintha vadi új lenne. “A többi mágnesemen ennyi idő után már megjelentek apróbb rozsdafoltok, és látszott rajtuk, hogy használtam őket. A Kráken viszont olyan volt, mintha most vettem volna.”

Kértük Palit, hogy mondjon valami negatívumot is a Krákenről, hiszen olyan nincs, hogy valami tökéletes. “Lehetne nagyobb az átmérője, mondjuk mint a tripla nyolcasé” – mondta végül hosszas gondolkodás után. “Elsőre picit rondának tartottam – mondjuk ez szubjektív -, de amikor munkára fogtam, teljesen odáig lettem érte. A páromnak is annyira megtetszett, hogy többször lenyúlta tőlem, úgyhogy kénytelen voltam mással horgászni.”

Kráken 2 (1)

Szóval, ha jártál már ezerszer lehorgászott helyen, ahol már sörösüveg kupakot sem találtál, akkor javasoljuk, hogy látogass vissza a Krákennel. Ahogy tette ezt Pali is és meg is mutatta videójában. Ha valamit rejt a víz mélye, akkor ez a mélytengeri szörny biztosan kihalássza neked.

Érdekes Történetek

Ubi mágneshorgászat (1)
Interjú Jung László “Ubival” a mágneshorgászatról

Jung László, alias Ubi a TripMania YouTube-csatornájával lett ismert, több tízezer feliratkozója van. Imád BMX-ezni és különböző járgányokat építeni, de ami számunkra talán relevánsabb, hogy nagy mágneshorgász hírében is áll.