Barion Pixel

Mágnes Horgászat – A kezdet

mágnes horgászat kezdet

2016 nyarán elhatároztuk jó barátommal, hogy kipróbáljuk mit is tud ez a méltán híres mágnes horgászat, tehát rászántuk magunkat, hogy elmenjünk és vegyünk mágneseket. Itt ütköztünk az első akadályba: hol is lehet ilyet venni, merre kezdjünk kutakodni. Mivel lustaság fél egészség, Google-> mágneshorgászat, semmi. Több külföldi honlapon, szokásos kínai (nem nevezem nevén őket) rendelős honlapon sem találtunk célunkhoz megfelelő mágnest, mivel minőségben és teherbírásban elmaradt az általunk elvárttól. Jött a több órás kutatás, míg végül sikeresen rendeltünk egy neodímium nemesfém 80kg-os tartóerejű mágnest. Vettünk hozzá szemes csavart illetve kötelet. Gyerünk!

mágnes horgászat kezdet

Az első mágnes horgászat élmény

Első állomásunk, hazánkat átszelő egyik közkedvelt folyónk mellékága, a Kis-Duna, pontosabban a Szigetszentmiklósi szakasz. Felfegyverkezve az újonnan vásárolt eszközeinkkel elindultunk a partra, ahol rögtön ki is szemeltünk egy stéget. Belevetettünk magunkat a habokba, rögtön volt is „kapás” néhány üres konzerves doboz, szögek, kisebb hulladék fém akadt a „horogra”. Persze, nem voltunk csalódottak, nem gondoltuk, hogy elsőre 2. Világháborús ereklyéket fogunk majd.

Így is tesztelgetünk kellett a húzási technikát, mivel a tárgyak nagy része az iszap fogságából nem akartak szabadulni. Ha hirtelen rántod meg akkor „kiakadt a hal szájából a horog” (egyébként halat is fogtunk, lejjebb kitérünk rá), ezért finom mozdulatokkal „pöcögtetve”, ameddig érezni, hogy az értékes zsákmány kiszabadult a több évtizede ráhordott hordalék alól. Míg tökélyre fejlesztettük a mágnes horgászat technikát, sorba húztuk ki a már komolyabbnak mondható fém rudakat, fémcsöveket, bicskákat, utóbbiak a hírhedt magyar hasfelmetsző, Kiss Béla tulajdonát képezhették.

mágnes horgászat kezdetek 2

Teltek múltak a percek és jött a nagy fogás, amit mi se értünk, hogy kerülhetett a vízbe, feltételezhetően egy vidám-vidám banda, egy túl jól sikerült estén véletlenül bele ejthette. Nem volt könnyű kihúzni, mert a már említett iszap nagyon ragaszkodott régi barátjához, de azért csak sikerült elszakítani őket egymástól. Az aznapi legnagyobb zsákmányunk egy kommunális hulladékgyűjtő, más néven kuka volt. Nem akármilyen kuka volt ez kérem szépen, ez a Magyarország frekventált helyein használatban lévő.

mágnes horgászat kezdetek 3

Ezután úgy gondoltuk mára befejezzük, hisz megvolt a nagy fogás. A fénykép elkészítését követően visszaállítottunk az öregfiút a csatasorba, ezzel remélve, hogy javítjuk egy kicsit a szigetszentmiklósi Dunapart köztisztaságát.

Üdvözlettel,

Mágnes horgász csapat

Érdekes Történetek

Ubi mágneshorgászat (1)
Interjú Jung László “Ubival” a mágneshorgászatról

Jung László, alias Ubi a TripMania YouTube-csatornájával lett ismert, több tízezer feliratkozója van. Imád BMX-ezni és különböző járgányokat építeni, de ami számunkra talán relevánsabb, hogy nagy mágneshorgász hírében is áll.