Magnet lady és a pisztoly doboz!

Hetek óta először sütött ki a nap és hosszú hétvége is van szóval minden adott egy horgászatra. Sajnos Dávid most nem tudott eljönni velem úgy, hogy Réka lesz az, akivel együtt horgászom. Továbbiakban csak a Mágnes Lady!

Szóval a Mágnes Lady már több horgászatunkon részt vett, segítette a munkánk, de eddig nem próbálta ki, viszont egyszer mindennek eljön az ideje. A helyszínt most is a szigetszentmiklósi Duna part egy központi része lesz, jártunk már itt és ismerjük a vizet. Bepakoltuk a felszerelést és elindultunk, mikor kiértünk a kiszemelt stéghez a Mágnes Lady kapott egy gyorstalpalót a horgászat technikájáról és ezután neki is állhattunk. Az eleje a szokásos módon indult, pásztázva dobálgattunk és kerestük a nagyobb dolgokat a vízben, de már akkor tudtuk, hogy jó helyet választottunk, mert mágnesek akadtak 3-4 helyen, ami jó jel csak ki kell húzni őket. Kezdetben az apróságok jöttek, bögre, székláb és lakat, most pedig jöhetnek a nagyobbak. Ilyenkor megnézzük, hol akad a mágnes és elkezdjük folyamatosan azt a helyet dobálni és ugyan azt a sávot végig horgászni. néhány dobás után a fém elindul ki az iszapból, hiszen szép lassan kimozgattuk. Most is így történ elindult a tárgy, a mágnes biztosan fogta, még néhány ellenőrző húzás és ha nem csúszik le róla akkor végre megvan a fogásunk, már a miénk. Húztuk a part felé, szépen siklott az iszapon csak ki kell emelni, de addig is találgattuk mi lehet. Amíg így tanakodtunk kiért a partra és láttuk, hogy egy nyitott fémdoboz. Így nehezebb a feladat, bármi is van benne, nem eshet ki azért nagyon óvatosan kell kiemelnünk, jobb, ha két mágnessel fogjuk ezért a Mágnes Lady is besegített, biztosan fogtuk és végre kiemelhettük. Az első akadó pipa, kint van a lábunknál és láthatjuk mi is az, egy pisztolydoboz és a legjobb az egészben, hogy egy bőr pisztolytáska is van benne.

Igaz elég iszapos, átázott, de tisztítás után újra használható. A dobozt kimostuk a biztonság kedvéért, volt benne cső és tár tisztító, de semmi pisztoly, mondjuk ezt nem bántuk.  Most pedig jöhet a következő akadó, a technika ugyanaz, mint az előbb, ismét sikerrel jártunk, elindulta tárgy, bár ez nehezebben jött és el-el akadt, de ha valamit megakarunk fogni, akkor megfogjuk. Attól függetlenül, hogy a mágnes lecsúszott róla többször is, sikerült a felszínre emelnünk, egy kuka, már megint egy kuka. Miért kerülnek ezek a kukán állandóan a vízbe, hiszen csak a parton tudják gyűjteni a hulladékot.

Ismét visszaállítottuk a helyére és összegyűjtöttük a szemetet magunk után majd elindultunk haza a nagy fogással.

Üdvözlettel:

Mágnes horgász csapat

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük