Barion Pixel
Ft
0

Kosár

0
Subtotal: Ft
Nincs termék a kosárban.

Meknetis napszemüvegek leírás

Az általunk forgalmazott napszemüvegek megfelelnek a 2016/425 EU rendeletnek az egyéni védőeszközökre vonatkozóan. A termék véd a káros UV sugárzás ellen és csökkenti a vakító hatást.
FIGYELEM: Közvetlenül a napba tekintésre nem alkalmas. Nem alkalmas éjszakai vezetéshez vagy korlátozott látási viszonyok között és szürkületben. Nem alkalmas mesterséges fényforrások (pl. szoláriumok) elleni védelemre. Ne használja mechanikus hatások elleni védelemre.
Tárolási és ápolási utalások: Neutrális, nem agresszív szerekkel tisztítandó. A szemüveget minőségének megőrzése érdekében úgy kell tárolni, hogy a lencsék ne karcolódjanak össze. Azon szemüvegek, amelyek lencséje összekarcolt, nem nyújtanak megfelelő védelmet a nap ellen és már nem szabad őket hordani.
A lencsék polarizáltak, UV400
Napvédelmi szűrés / kategória: cat. 3. (Mindegyik napszemüvegünkre ez a kategória érvényes)
Cat. 3: sötéten színezett erős napfényhez.

Tisztítási, tárolási leírás:

Szemüveg tisztításnál próbáljuk meg kerülni a zsebkendő, vécépapír vagy valamilyen ruhaneművel való tisztítást, mivel ezek túlnyomó részt mikro méretű porszemeket hagynak a lencsén, ami karcoláshoz fog vezetni. A kialakult karcokat nem lehet eltávolítani a lencséről, emiatt új szemüveget kell vennünk, mert az apró karcokon beszűrődő fény zavarja, irritálja a szemet.
Az első lépés, ha komolyabb tisztítást igényel a szemüveg, egy alapos langyos vizes öblítés. Ezáltal megszabadulunk a porszemektől, amik előidézhetik a karcokat. Használjon enyhe, pH semleges tisztítófolyadékot, vagy speciális szemüvegtisztító folyadékot, hogy a zsírfoltokat is eltüntessük. Ezután töröljük szárazra a lencséket, puha, tiszta mikroszálas törlőkendővel.
Tisztítás során ne használjunk olyan vegyi anyagokat, ami károsíthatja a lencséket, mint például: aceton, mosogatószer, tisztítószer, agresszív maró hatású szerek.
Szemüveg tisztítására használhatunk még optikában vásárolható szemüvegtisztító sprayt is.

A karcok megelőzése érdekében mindig tartsuk a szemüveget egy kemény szemüvegtokban, ami megfelelő nagyságú, amikor nem használjuk. Le-fel vételnél mind a két kezünket használjuk. Lehetőleg a hídnál fogjuk meg a szemüveget, ne a száraknál és soha ne tegyük le a szemüveget lencsével lefelé.

Tudnivaló a polarizált lencsékről

Blokkolják a vakító fényt

A polarizált lencsék olyan kémiai bevonattal rendelkeznek, aminek köszönhetően elnyelik a vakító napsugarakat és csökkentik a fényvisszaverődés okozta káprázást.
A nem polarizált lencsék a káros UV-sugarak blokkolásával működik, de ezek nem tudják a visszavert fényt, tükröződést, a sima felületekről, mint pl.: hó, járda, víz, szélvédők blokkolni.

A különböző árnyalatú lencsék eltérő előnyökkel rendelkeznek. A sárga például nagyobb tisztaságot nyújt, csökkentik a szem igénybevételét a számítógép előtt ülőknek. A szürke árnyalatú az fáradtsággátló, tökéletes kültéri szabadidő tevékenységekre. A barna színű javítja a mélység észlelését, jobban fel lehet mérni a távolságokat. 

Megfelelőségi nyilatkozat